Cykelkampen

Skoluppgift – Cykelkampen, ta fram en kampanj.

Uppgift:

Halvskarpt uppdrag där vi i grupp om tre, skulle ta fram en cykelkampanj i Falu kommun. Vi hade en fiktiv budget på 100 000 kr att röra oss med. På redovisningstillfället fanns representanter från kommunen med. Efter uppgiftens slut skulle också en rapport skrivas.

Research:

Till uppgiften gjordes research i form av att leta upp liknande kampanjer, hitta Faluns cykelvägar, samt skicka ut en enkät med frågor om människors cykelpendlande vanor.

Lösning:

Vi valde att skapa en kampanj där personerna som deltog skulle belönas med en sak (tex en sadelskydd, reflexband och vattenflaska) efter cykelkampens slut.

Enheter:

Vi valde att använda oss av webben för både skärm och mobil, samt sociala medier (Facebook och Instagram). Vi gjorde också en gerilla-kampanj där man placerar ut blåvita p-botsliknande lappar på bilarna i stan. Detta med tanken att få fler att cykla, som inte redan hoppat på kampanjen.

Här ovan syns startsidan, information om cykelkampen samt en karta med cykelvägarna i Falun, som skapades till kampanjen.

Här ovan syns menyn, information om cykelkampen samt startsidan för mobilen som skapades till kampanjen.

Här ovan syns “parkeringsboten” till gerilla-kampanjen, samt hur det kan se ut på sociala medier under kampanjen.

Här nedan visas startsidan, information om cykelkampen samt en karta med cykelvägarna i Falun, som skapades till kampanjen.

Här nedan visas startsidan, menyn samt information om cykelkampen för mobilen som skapades till kampanjen.

Här nedan visas “parkeringsboten” till gerilla-kampanjen, samt hur det kan se ut på sociala medier under kampanjen.